Jet en Mart zijn van eind december tot begin januari in Sri Lanka geweest. Zij hebben daar met vrienden een rondreis gemaakt onder begeleiding van Indy en hebben met Ad en Geert een aantal projecten van de Stichting bezocht. Jet heeft op Polarsteps een reisverslag bijgehouden. Hieronder kunt u wat lezen uit haar reisdagboek en de prachtige foto’s bekijken.

“Vandaag gaan we een daagje cultuur snuiven , we zijn naar het oude centrum geweest van Anuradhapura,. Vol met oude opgravingen en Stupa,s moonstone en natuurlijk de heilige boom van Boeddha! Het was er druk! Kinderen hebben nu vakantie, mensen komen bij de heilige boom boditree, om verschillende redenen, ze brengen offers , dat kunnen bloemen zijn waterlelie, maar het kan ook eten zijn. Ze vragen buddha bv steun voor iemand die ziek is , of steun tijdens examens! Ze komen in witte kleding, dit als teken van reinheid. Het meest belangrijkste wat de gids ons vertelde over het boeddhisme lijkt mij toch echt, om een goed en eerlijk mens te zijn behulpzaam geduldig en verdraagzaam! 🙏🏻”

“De vangst van de dag! Een van de vissers vertelde dat een volle box 8000 roepie op bracht dat is omgerekend 56,00 euro voor meerdere te verdelen ieder krijgt z’n part! Het betekent voor hem om 4.30 de volle zee op en hard werken, voor een mager loontje!”

“Echt geweldig, vandaag zijn we naar de restanten van het koninklijk paleis geweest. Deze historische plaats valt onder Unesco wereld erfgoed!! Echt zo prachtig om daar met de fiets door te bewegen, het is een groot voorrecht om dit van zo dichtbij te mogen zien!”

“We zijn er op bijna de hoogste plek van Sri Lanka! 1850 meter boven zee niveau !!”

“Vandaag gaan we een aantal projecten bezoeken van Stichting Hulp Wadduwa. We hebben speelgoed mee gekregen dit is voor een schooltje voor kleine kinderen. Ook gaan we een aantal studenten bezoeken die door particuliere via dezelfde stichting worden ondersteunt in hun studie kosten. Dit is een mooie investering in een leven van een kind, om zo de mogelijkheid te bieden om door een goede opleiding te kunnen volgen, en in de toekomst een betere baan te krijgen om dan zo de situatie die soms erg nijpend is te veranderen!” 

“We hebben de afgelopen dagen een reis door het land gemaakt, en op sommige plaatsen is het echt nog armoe troef, de oorlog en de tsunami en de aanslagen van afgelopen jaar, hebben echt hun sporen nagelaten. Het is zo fijn om je dan in je thuis land in te  zetten om een stad als Wadduwa op de kaart te zetten met markten en een muzikale dag in november. Om zo geld te genereren voor deze mensen hier.” 

“Samen met Ad en Geert Milly en Hans zijn we naar het meisjes weeshuis geweest waar bleek dat de was machine kapot was, moet je jezelf voorstellen, 25 meisjes veel was en dan je machine kapot niet te repareren. Dat kan niet vonden wij, dus hebben wij en Hans en Milly meteen een nieuwe gekocht, hij wordt vandaag nog geleverd! Fijn voor de meisjes en de medewerkers van het weeshuis!”

“Vanmiddag zijn we naar leerlingen geweest , om hun schoolgeld te brengen, dit gaat persoonlijk, contant in een enveloppe, ze kunnen hier hun extra lessen van betalen. Dit is best een karweitje hoor ze wonen verspreid over Wadduwa. Ze moeten tekenen voor ontvangst en er wordt gevraagd naar de vorderingen. Dit gebeurt ongeveer 8 x per jaar en er zijn ongeveer 30 leerlingen die geld ontvangen via de stichting.”