Een nieuw huis voor Chaturanga.

Een aantal weken geleden vroegen wij uw steun voor een nieuw dak voor Chaturanga, een jonge Tuktuk driver uit Sri Lanka van 34 jaar.
Er werd in korte tijd  €1000,-  bijeengebracht door mensen die de stichting een warm hart toedragen en waarvoor wij hen zeer dankbaar zijn.

Er is echter door familie omstandigheden iets veranderd in de situatie, en het blijkt dat Chaturanga daar niet mag blijven wonen.
Hij wil daarom ook geen geld voor een nieuw dak, dat is begrijpelijk en eerlijk. Het betekent dus dat hij letterlijk en figuurlijk dakloos wordt.

Ad en Geert zijn op zoek geweest naar een huurhuis in Unawatuna.
De huizen hier zijn erg duur en je bent er niet zeker van of de huurbaas het, na een jaar, weer aan jou verhuurd. Dus een zéér onzekere toekomst. 

Via contacten van Ad en Geert krijgt Chaturanga nu de kans om een stukje land te kopen van 177 m2. Daar zou hij dan voorlopig een houten huis op kunnen bouwen met een goede fundering, waar later een stenen huis op gebouwd kan worden. Een groot voordeel is dat hij ook werkt in Unawatuna. De kosten voor de grond en het houten huis zijn €16.000,-
Een groot bedrag, maar dat geeft hem wel de zekerheid dat hij zelfstandig kan blijven wonen op zijn eigen stukje grond.

Nu is het voor ons een uitdaging om dit geldbedrag bij elkaar te krijgen. We denken daarbij aan particuliere sponsoring, bedrijven sponsoring met bedrijfsnaam, of als gemeente bv. zoals ’s-Hertogenbosch. Als elke inwoner €0,50 zou doneren dan kan er al een huis gebouwd worden.
In Sri Lana is er geen hypotheek mogelijk zoals in Nederland.

Het opgehaalde bedrag van €1000,- voor het dak zou als eerste aanbetaling kunnen dienen. Mochten er mensen zijn die gedoneerd hebben en het hier niet mee eens zijn, kan hun donatie terug gestort worden. 

Beste mensen, wij, maar ook velen van jullie, weten dat dit waarschijnlijk één van de laatste grote projecten zal zijn van Ad en Geert voor hun minder bedeelde medemens. Zij zien daar de grote armoede, en maken aan den lijve mee hoe mensen zomaar van de ene op de andere dag dakloos worden, zoals Chaturanga. Wij hopen dat dit project dan ook zal slagen met uw hulp zodat Chaturanga een zelfstandige toekomst kan opbouwen. 

  • alle ideeën hoe we dit bedrag bij elkaar kunnen krijgen zijn welkom
  • alle giften kunnen in de belastingaangifte worden meegenomen als fiscaal aftrekbaar
  • elke euro is er een, voor het mooie levenswerk van Ad en Geert

Wij hopen op uw medewerking, zodat we Ad en Geert kunnen berichten dat de grond op korte termijn gekocht zou kunnen worden.

U kunt een bedrag naar keuze doneren via onderstaande donatieknop of een bedrag overmaken op

Bankrekeningnr. NL76RABO0162644213
ovv Huis voor Chaturanga

Namens Ad van Lokven en Geert Hanegraaf onze grote dank
Stichting Hulp Wadduwa

Vanaf zaterdag 21 mei staan wij ook weer wekelijks in de Helftheuvelpassage in Den Bosch met mooie spullen. Wij zien u graag daar. 

Wilt u Chaturanga helpen?

Bedrag