De impact van het Cornonavirus in Sri Lanka.

De coronacrisis is inmiddels uitgegroeid tot een pandemie, en laat dus ook Sri Lanka niet onberoerd. Nog maar amper zijn ze de gevolgen van de bomaanslag van afgelopen jaar te boven en dient de volgende ramp zich alweer aan. Het land zit op slot, alle verkeer met de buitenwereld is tijdelijk afgesloten ook omdat het ziekenhuis systeem niet berekend is op grote aantallen patiënten. In Sri Lanka betekent een ‘ lockdown’  geen salaris, er wordt er niets meer doorbetaald of vergoed door een werkgever. Er is geen sociaal vangnet zoals in Nederland en een compensatie zoals een WW uitkering of een andere bijdrage van de overheid kent men niet.

Juist in deze tijd van deze onverwachte crisis krijgen we veel aanvragen voor voedselpakketten voor mensen die we kennen, die nu zonder werk zitten en daardoor geen geld hebben om een goede voedzame maaltijd te kopen voor hun gezin.

Wat kunt u doen?
Zoals u weet komt uw donatie direct bij de mensen terecht. Een voedselpakket heeft een waarde van €25,-. Het bevat rijst, dahl, gedroogde vis, sojameat in blik, melkpoeder, suiker, thee, groenten, specerijen, tandpasta, zeep en water. Hier kan een gezin een maand van rondkomen. Feitelijk nog geen Euro per dag.

Het zou fantastisch zijn als we enkele aanvragen konden honoreren en wij hopen dat u daarbij kunt helpen door het doneren van €25,- voor een voedselpakket.
Uiteraard ben u vrij ook een ander bedrag te kiezen. Namens alle gezinnen die bij ons hebben aangevraagd,

alvast hartelijk bedankt,
Ad en  Geert.

Bedrag