Sri Lanka is getroffen door de ergste moessonregens sinds 2003. De overstromingen en landverschuivingen die daarop volgden, eisten minstens 150 doden. In deze luchtfoto’s van de Sri Lankaanse luchtmacht is de omvang van de natuurramp goed te zien.

Bij modderstromen en overstromingen als gevolg van hevige regenval in Sri Lanka zijn vrijdag zeker honderd mensen om het leven gekomen. Ongeveer evenveel mensen worden vermist. Dat meldt de rampenbestrijdingsdienst van Sri Lanka zaterdagochtend. Het land heeft de Verenigde Naties en andere landen om noodhulp gevraagd. De noodsituatie wordt veroorzaakt door moessonregens. Die hebben verschillende rivieren in het zuidwesten van het eiland buiten hun oevers doen treden. Delen van de hoofdstad Colombo, die in dat gebied ligt, zijn ook overstroomd. Volgens de overheid zijn meer dan 200.000 mensen getroffen door het noodweer. 12.000 Sri Lankezen zijn geëvacueerd. ( Bron NRC 28 mei 2017 )

Dankzij u kan Stichting Wadduwa deze mensen helpen. Iedere gift helpt.

Zoals u weet heeft onze stichting lokale mensen ter plaatse. Iedere Euro die vandaag door u wordt gegeven wordt morgen besteed aan de mensen die het hard nodig hebben.

WILT U HELPEN?
Stort dan uw bijdrage op rekeningnummer NL76 RABO 0162 6442 13  tav. Stichting Hulp Wadduwa onder vermelding van ‘overstroming’.

 

IMG_7438

Dankzij uw donatie kunnen 60 gezinnen een week vooruit.

Wij willen iedereen die al geld overgemaakt heeft hartelijk bedanken!