Goed onderwijs in Sri Lanka is duur en zeker niet voor iedereen toegankelijk. Dit geldt zowel voor basis, voortgezet als universitair onderwijs. Studiebeurzen vanuit de overheid bestaan niet. Hierdoor hebben kinderen in Sri Lanka die geboren zijn in arme families geen kans.
Dankzij SHW hebben de afgelopen tien jaar een heel aantal kinderen die kans wel gekregen. Met een ‘scholarship; van de stichting kunnen zij hun studie bekostigen en dat vergroot de kans op een succesvolle carrière en een goede toekomst.
Ook u kunt helpen en kinderen deze kans bieden. Geeft u ze die kans?
U kunt een kind sponseren, zodat hij of zij een goede opleiding kunnen volgen. Met een goede opleiding kunnen ze niet alleen hun eigen kansen vergroten, maar ook een land is gebaat bij goed opgeleide mensen. ‘Geef ze een hengel in plaats van een vis’.
Voor 30 euro per maand kan één kind studeren. De student zelf houdt u op de hoogte van zijn/haar voortgang en zal u deelgenoot maken van zijn leven in Sri Lanka.
Een scholarship loopt vier jaar. Na die vier jaar kunt u opnieuw besluiten of u nogmaals een student wilt ondersteunen. Uw gift is belasting aftrekbaar.

Resultaten

Tot nu toe zijn de resultaten indrukwekkend! Tot nu toe hebben 100 kinderen van het programma geprofiteerd, en daarmee hun kansen op een betere toekomst vergroot.
  • 80% heeft na zijn studie een goede baan
  • 12 studenten wachten op dit moment op de uitslag van hun examen
  • 35 studenten zitten momenteel in het programma.

Alleen voor gemotiveerde studenten

De keuze welke scholier voor een studiebeurs in aanmerking komt, wordt gemaakt in nauw overleg met school(-directie) en ouder(s).  Alleen kinderen die gemotiveerd zijn en die een goede kans maken om een diploma te halen, worden in dit programma opgenomen.

Kosten

Per student zijn de kosten ongeveer €350,00 per jaar.
 Diverse particulieren hebben in de afgelopen jaren een student ‘geadopteerd’ en betalen de opleiding van een student voor meerdere jaren.

Ja, ik wil helpen!

Ja, ik wil een student ádopteren’ en sponseren voor 30 euro per maand
Klik hier